top of page

JALOSTUS

Tavoitteenamme on kasvattaa ulkomuodoltaan rotumääritelmän mukaisia, hyväluonteisia, terveitä ja monikäyttöisiä koiria omistajiensa iloksi ja pitkäikäisiksi ystäviksi! Pidämme tärkeänä, että jalostukseen käytettävät koirat ovat hyväluonteisia ja terveitä sekä sitä, että koirat myös toimivat alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan.
 

Koska haluamme panostaa jalostukseen kunnolla ja pystyä valitsemaan tarkkaan jalostukseen käytettävät koirat, pyrimme sijoittamaan jokaisesta pentueesta ainakin yhden koiran jatkoa ajatellen. Meillä on laaja koirakanta ja välillä joudumme jättämään jalostuksesta pois yksilöitä, jotka eivät sovellu jalostukseen esimerkiksi huonon luonteen tai terveystulosten vuoksi. 

Kasvattimme ovat meille tärkeitä! Vastuumme pennuista ei lopu luovutusikään, vaan toivomme, että kasvattiemme omistajat pitävät yhteyttä jatkossakin. Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että saamme tietoa kasvattiemme elämänvaiheista, mahdollisesta jalostuskäytöstä ja muutenkin kaikista niiden elämään liittyvistä merkittävistä asioista.

Jotta voimme seurata ja suunnitella tulevaisuuden jalostustyötämme edellytämme, että ostaessa koiran meiltä sitoudut terveystarkastamaan virallisesti rodun PeViSa vaatimusten mukaan, kun koira on 1-2 vuotias.

Pentumme kasvavat perheen arjen keskellä ja kotimme silmäterinä siihen asti kunnes ne ovat valmiita matkaamaan omiin uusiin koteihinsa. Ne tottuvat pienestä pitäen muihin koiriin, arkipäivän normaaleihin ääniin ja tapahtumiin. Pennut oppivat meillä myös kaulapantaan ja ulkoiluun. Seuraamme pentujen kehitystä tarkkaan päivittäin, jotta näemme mikä pennuista soveltuu parhaiten kuhunkin tulevaan kotiin. 

 

Luovutamme pennut 7-8 viikon ikäisinä asianmukaisesti madotettuina (3 krt), eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä Kennelliittoon sekä Koirarekisteriin ja tunnistusmerkittyinä. Mukaan pennulle annamme pentupaketin ja kattavat ohjeet pennun alkutaipaleelle.

Koiran hankintaa pitää harkita kunnolla. Emme ota varausta pelkän sähköpostin tai puhelinkeskustelun perusteella. Haluamme tavata tulevat pennunostajat ennen kuin lupaamme pentua, samalla heillä on mahdollisuus tutustua koiriimme ja meihin sekä nähdä missä pennut kasvavat. Koirakaupassa noudatamme Suomen Kennelliiton säädöksiä ja käytämme kennelliiton sopimuksia.

IMG_1660_edited.jpg
p%C3%A4%C3%A4_Kateena_edited.jpg
bottom of page